20.11.2017
RSS Facebook Twitter Linkedin Digg Yahoo Delicious
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 52
torstai, 01 toukokuu 2014 21:28

Silminnäkijä - Vihan televisio

Arvostele
(1 ääni)

Arabimaihin on syntynyt tv-asemia jotka saarnaavat raivokkaasti vihaa vääräuskoisia ja islamin kilpailevia suuntauksia kohtaan. 

Šiialaisuus on islamin toiseksi suurin suuntaus sunnalaisuuden jälkeen. Šiialaiset seuraavat profeetta Muhammadia ja hänen serkustaan ja vävystään Alista alkaneen imaamisuvun opetuksia. Šiialaiset uskovat, että Jumala määräsi Alin ja Muhammadin tyttären Fatiman suvun ainoiksi oikeutetuiksi islamin ja Muhammadin sunnan jatkajiksi, ja hylkäävät sunnalaisten kolme kalifia.

Sunnalaiset puolestaan hylkäävät šiialaisten Alin jälkeiset imaamit. Šiialaiset eli ši'iitit jakaantuvat kahteen pääryhmään: kaksitoista- ja seitsemänšiialaisiin eli ismaililaisiin. Suunnat ovat eri mieltä seitsemännestä imaamista, joka ismailiittien mukaan oli kuudennen imaamin Dza'far as-Sadiqin vanhin poika Ismail bin Jafar, kaksitoistašiiojen mielestä nuorempi poika Musa al-Kazim. Kaksitoistašiialaiset edustavat nykyisin šiialaisten selvää enemmistöä. Wikipedia

 

 Suomenkieliset tekstitykset saat valitsemalla soittimen oikeasta alalaidasta [captions] ja valitsemalla listasta Finnish (Suomi).

Luettu 2600 kertaa
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Islamin oppi J. Krishnamurti - Muutoksen Haastavuus »